Nyhet

Bokningar av brittiska akter på europeiska festivaler har minskat med 45 procent

Antalet brittiska akter som uppträder på europeiska festivaler har nästan halverats sedan Brexit enligt ny forskning.

Civilsamhällskampanjen Best For Britain försökte först att stoppa Brexit så att Storbritanniens medlemskap i EU kunde fortsätta. När detta misslyckades så ändrade man inriktning och uppmuntrar nu sedan 2021 till ökad internationalism. Den 21 juli delade de med sig av siffror som visar att bokningar av brittiska akter på europeiska festivaler har minskat med 45 procent, jämfört med hur det såg ut mellan 2017-2019 (före Brexit).

Naomi Smith, VD för Best For Britain, berättar:

The Beatles skapade sig ett namn i Europa, och det är på turné som många musiker får de formativa upplevelser och den publik som de behöver för att komma igång. Med sitt dåliga Brexit-avtal har vår regering inte bara berövat nya brittiska talanger dessa möjligheter utomlands, utan de har också fått internationella akter att tänka sig för två gånger innan de inkluderar Glasgow eller London på sina europeiska turnéer.

Deborah Annetts
, VD för Incorporated Society of Musicians, tillägger:

– Tidigare har det intygats till vår kommission att om du är en festivalarrangör i Barcelona som behöver fylla en sista-minuten-plats så kommer brittiska band att hamna längst ner på listan, på grund av nya hinder som skapats av detta felaktiga Brexit-avtal. Den som till slut ersätter Boris Johnson måste åta sig att ta bort denna onödiga byråkrati som kväver välståndet och kreativiteten hos nästa generation brittiska musiker.

LÄS OCKSÅ: Tom Morello tacklades av misstag av säkerhetsvakt

 


ANNONCE