Nyhet

Bruce Springsteens manager svarar på kritik om höga biljettpriser

"Jag tycker att det är ett rimligt pris för att få se någon som är allmänt betraktad som en av de allra största artisterna i sin generation."

Nästa år beger sig Bruce Springsteen & The E Street Band ut på vägarna för en världsturné. 

Den svenska publiken kan glädjas åt nyheten att de återvänder till Ullevi i Göteborg för tre konserter den 24, 26 och 28 juni 2023.

"Efter sex år ser jag fram emot att träffa våra fantastiska och lojala fans nästa år. Och jag ser fram emot att återigen få dela scen med det legendariska E Street Band. Vi ses där ute, nästa år – och därefter", sade Bruce Springsteen i ett pressmeddelande när världsturnén annonserades.

Livekonserterna under turnén 2023 blir de första för Bruce Springsteen & The E Street Band sedan de avslutade sin 14 månader långa världsturné The River Tour i Australien 2017. Senast Bruce Springsteen & The E Street Band spelade ihop var för att uppträda på Saturday Night Live i december 2020, där de lanserade liveversionerna av två låtar från det gemensamma albumet Letter To You som toppade listorna i elva länder, bland annat i Sverige.

Men nu har det inkommit kritik mot biljettföretaget Ticketmaster och deras system med dynamisk prissättning, byggt på tillgång och efterfrågan, som får priserna för konserterna att skjuta i höjden. Förra veckan kostade några av biljetterna så pass mycket som 5 000 dollar (motsvarande cirka 50 000 kronor), enligt NME.

Kritikerna menar att företaget använder sig av samma metod som en säljare på andrahandsmarknaden, det vill säga man säljer till ett så högt pris som man tror är möjligt och sänker sedan priset om inte efterfrågan motsvarar tillgången.

Ticketmaster försvarar sitt system med dynamisk prissättning och menar på att enbart 1,3 procent av biljetterna säljs för 1 000 dollar (10 000 kronor) eller mer. Och att genomsnittspriset för en biljett till Bruce Springsteen ligger på 262 dollar (2 620 kronor).

I ett uttalande säger Ticketmaster att "priserna överensstämmer med branschstandarder för toppresterande artister".

Nu har även Bruce Springsteens manager Jon Landau uttalat sig kring kritiken till The New York Times.

"När vi prissatte biljetter till den här turnén tittade vi noga på vad våra kollegor har gjort. Vi valde priser som är lägre än vissa och i nivå med andra", sade han och fortsatte:

"Oavsett uttalandet om att ett fåtal biljetter kostar 1 000 dollar (10 000 kronor) eller mer, så har vårt verkliga genomsnittliga biljettpris legat runt 200 dollar (2 000 kronor). Jag tycker att det är ett rimligt pris för att få se någon som är allmänt betraktad som en av de allra största artisterna i sin generation."

LÄS OCKSÅ: Se trailer för ny film om David Bowie

ANNONCE