Nyhet

Se trailer för ny film om David Bowie

Regissören Brett Morgen, tidigare känd för den biografiska filmen om Kurt Cobain, Cobain: Montage Of Heck, har samlat ihop tusentals timmar arkivmaterial från David Bowies framträdanden.

Till största delen ska det röra sig om tidigare osläppt material som han har grävt fram under fyra års tid, enligt NME.

David Bowies arvingar har tidigare bekräftat uppgifterna och att filmen är färdigproducerad inom kort. Den beskrivs som en spelfilm, konsertdokumentär och ”experimentell cineastisk odyssé”.

Filmens titel Moonage Daydream är tagen från låten med samma namn som hittas på albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars som firade 50 år i år.

"Det femte studioalbumet av den brittiska musiklegenden bjöd på en rockopera i form av ett konceptalbum där utomjordingen Ziggy hade blivit skickad till vår planet som en glamrockande räddare i nöden innan den stundande apokalypsen", skrev GAFFAs skribent i en artikel om albumet. Läs hela artikeln här.

I en pressrelease beskrivs filmen som ”ett projekt som visar hur Bowie jobbade inom flera områden, inte bara inom musik och film utan också med dans, måleri, skulptur, ljud- och bildkollage, manusförfattande, skådespeleri och teater".


Det framgår också i pressreleasen att Brett Morgen fått fri tillgång till Bowies personliga arkiv och masterinspelningar, för att kunna göra en film som ”tar publiken med på en resa genom Bowies kreativa liv”, skriver NME.

Filmen har biopremiär i höst och du kan se en trailer nedan:

David Bowies liv har tidigare skildrats på vita duken. Filmen Stardust från 2020 handlar om Bowies liv på 70-talet innan han slog igenom. Den brittiske ikonen spelas av landsmannen Johnny Flynn. Bowies arvingar tog dock, till skillnad från Moonage Daydream, avstånd från både produktionen och förbjöd filmskaparna att använda artistens musik. Den blev också kritiserad av både fans och kritiker.


LÄS OCKSÅ: Upprördhet när Ticketmaster tar 50 000 för Bruce Springsteen-biljett

 

ANNONCE