Nyhet

Carlos Santana kollapsade på scen

Stjärnan fick snabbt medicinsk hjälp av vårdpersonal och bars senare ut på bår.

Under ett framträdande i i Clarkston, Michigan under tisdagen så svimmade den legendariske artisten Carlos Santana. Spelningen skedde på utomhusarenan Pine Knob Music Theatre. Han fick snabbt medicinsk hjälp av vårdpersonal enligt ögonvittnen. 20 minuter senare bars han vid medvetande av på en bår och han vinkade då till publiken. Han togs till akutmottagningen på McLaren Clarkston för observation och enligt hans representant Michael Vrionis berodde kollapsen på att Santana led av värmeslag och uttorkning. Den 74-åriga artisten, som fyller 75 den här månaden, sägs nu "må bra".

Han befinner sig på en turné efter att ha släppt sitt 26:e studioalbum, Blessings And Miracles, 2021. Det är en gemensam turné med Earth, Wind & Fire. Han kommer inte kunna att uppträda under onsdagen som planerat, utan spelningen på The Pavilion At Star Lake i Burgettstown, Pennsylvania, kommer att skjutas upp.

I december förra året genomgick Carlos Santana ett oplanerat hjärtingrepp och en månad senare stod han på scen igen när han framförde sin Las Vegas-show på House Of Blues. Han berättade då att han bett sin fru att köra honom till sjukhuset eftersom han hade bröstsmärtor. I videon vid det tillfället sa Carlos Santana att han skulle ta lite ledigt för att se till att han blev helt frisk och utvilad igen.

Carlos Santana är en amerikansk-mexikansk musiker som slog igenom i slutet av 60-talet och början av 70-talet med sitt band Santana, som anses vara pionjärer inom latinamerikanskt inspirerad rockmusik. Han har vunnit totalt tio Grammys och hans band Santana valdes in i amerikanska Rock And Roll Hall Of Fame 1998.

Santana har varit en inspirationskälla för många nyare musiker, däribland Rihanna, som tillsammans med DJ Khaled och Bryson Tiller gjorde den stora radiohitten Wild Thoughts, som samplar gitarriffet från Santanas låt Maria Maria från 1999.

LÄS OCKSÅ: The Strokes-sångaren svarar på kritiken – efter Roskildespelningen

 


ANNONCE