Nyhet

Fängslade R. Kelly sägs vara förlovad med ett av sina påstådda offer

"Jag är inte det offer som domstolen har framställt mig som".

R. Kelly känd för bland annat 90-talshitten I Believe I Can Fly åtalades i höstas för att under flera år förgripit sig på kvinnor och minderåriga flickor, samt för att ha begått övergrepp mot en minderårig pojke och en man.

I juni i år föll slutligen domen för Robert Sylvester Kelly, som han egentligen heter. Sångaren dömdes till 30 års fängelse.

Kellys försvarsteam argumenterade för ett mildare straff med hänvisning till de sexuella övergrepp R. Kelly själv upplevt som barn.


– Mr. Kelly tillbakavisar att han är det här monstret, sade hans advokat Jennifer Bonjean, enligt NME.

Domaren Ann Donnelly sade bland annat att ”allmänheten måste skyddas från beteenden som detta”, och fortsatte:

– Dessa brott planerades noga och utfördes regelbundet under nästan 25 år. Du lärde dem att kärlek är slaveri och våld.


Enligt New York Post ska sju av Kellys offer ha vittnat, varav ett av dem sa:

– Det du gjorde har lämnat en permanent fläck i mitt liv som jag aldrig kommer kunna tvätta bort. Nu är det din tur att få din frihet berövad.

Men nu rapporteras det att R. Kelly sägs ha förlovat sig med ett av sina påstådda offer för sexuella övergrepp. 2019 nekade han till anklagelserna som ansågs komma från hans flickvän Joycelyn Savage om att förhållandet skulle ha utmynnat i manipulation, övervakning och hot, enligt NME. Detta enligt ett nu raderat Patreon-konto som sades tillhöra Savage, men som sedan togs bort av Patreon då det misstänktes kunna vara en bedragare som låg bakom kontot.

Nu har Savage meddelat att paret har förlovat sig. Detta påstående lade hon fram i ett brev till domaren Ann Donnelly, ett brev som lämnades in innan domen föll i juni. Enligt TMZ ville Savage förklara att hon inte är det offer som hon har framställts som, och hon ville se ett mildare straff.

Istället för att berätta om manipulation, övervakning och hot i förhållandet så beskrev hon istället R. Kelly som "otrolig" och "det bästa som har hänt henne". Brevet går att läsa i sin helhet här. Hon har tidigare försvarat honom och bor fortfarande kvar i hans hus.

I augusti väntas ett annat rättsfall mot Kelly inledas i Illinois, där han bland annat anklagas för barnpornografibrott och innehav av övergreppsmaterial på barn. Han är också åtalad i Minnesota för inblandning i ett fall av prostitution med en minderårig, enligt Aftonbladet.


LÄS OCKSÅ: Fans oroade efter ännu en skandalkonsert med The Strokes

ANNONCE