Nyhet

Fans oroade efter ännu en skandalkonsert med The Strokes

Precis som på Roskildefestivalen gav Julian Casablancas uppträdande i Skottland i helgen anledning till oro.

Tidigare i juli väckte amerikanska The Strokes och deras frontman Julian Casablancas stor uppmärksamhet av det negativa slaget när de besökte Roskildefestivalens största scen. GAFFAs recensent delade ut lägsta betyg och vittnade om en skandalöst dålig konsert.

Ögonvittnen – inklusive en enig kritikerkår – kunde rapportera om en till synes kraftigt berusad Casablancas, och efter det vädrade många fans sin oro över den 43-åriga sångarens mentala hälsa i sociala medier. Nu har den tråkiga historien upprepat sig. På lördagen uppträdde The Strokes på den skotska TRNSMT-festivalen och efteråt rapporterade fansen om en upplevelse som till stor del liknar konserten i Roskilde för några veckor sedan. Det skriver NME.


"Jag vet att det låter överdramatiskt, men jag tror att vi precis har sett slutet av The Strokes", skriver ett fan på Twitter och tillade: "Det var inte trevligt att se den sista delen av showen, Casablancas ser verkligen ut som han behöver hjälp".

"Som ett mångårigt The Strokes-fan var jag uppriktigt oroad över Julians välbefinnande ikväll på TRNSMT", skriver en annan.

Liksom på Roskildefestivalen ska Casablancas ha svävat ut i långa osammanhängande monologer – bland annat ska han hånfullt ha kallat publiken för "Glasgows barnkör" och sagt att han hellre hade spelat på Barrowland (konsertarena i Glasgow, reds. anm.).

Efter kritiken mot Roskilde-konserten svarade Casablancas i ett inlägg i sociala medier som senare raderades:

"Jag är inte tillräckligt inne på Twitter-grejer för att vara medveten om vad något förvirrat fan tycker eller tror sig veta", lät det skarpt från Casablancas som fortsatte: "Men jag mår bra ... så vitt jag vet ... folk har ställt mig riktigt konstiga frågor – den dumma sidan av sociala medier ... dårar som springer fritt."

KLASSIKERN: Naken indierock som tog gitarrerna in i 2000-talet


 

ANNONCE