Nyhet

Ghost släpper makaber musikvideo

Ghost släppte sitt femte album Impera den 11 mars. Nu kommer en musikvideo till singeln Spillways.

Hösten 2021 fick vi det första smakprovet från Impera. Singeln Hunter’s Moon släpptes den 30 september och gick rakt in på den amerikanska rockradions förstaplats. Den blev därmed bandets fjärde etta på den amerikanska rockradion. Singeln agerade även ledmotiv till filmen Halloween Kills, som fortsatte den nya Halloween-trilogin. I januari 2022 släpptes den andra singeln Call Me Little Sunshine som även den gick in på förstaplatsen på samma lista.

Bandet med Tobias Forge i spetsen befinner sig just nu ute på sin världsturné när de samtidigt släpper en musikvideo till Spillways. Torris ligger som en dimma över framträdandet där bandet får sällskap av dansande mänskliga skyltdockor som gråter tårar av blod. I Metal Hammer beskriver Forge Spillways som "en elegi för mörkret som de flesta har inombords. När du har en damm så släpper du ut vatten genom spillways (utskov) för att dammen inte ska svämma över. Det där mörkret inom oss måste hitta sin väg ut".

GAFFAs recensent beskrev det senaste albumet Impera som "svulstighet från en nyuppfunnen tid". Du kan läsa recensionen i sin helhet här

När GAFFAs skribent Jesper Robild rankade bandets fem album i en lista så kom Impera på en fjärdeplats. Han valde att framhäva Spillways som ett av guldkornen – "applåder till Forges bästa ballad någonsin i hjärtskärande Darkness At The Heart Of My Love samt de hisnande Griftwood och Spillways". Här kan du se listan i sin helhet.

 

ANNONCE