Nyhet

Harry Styles konsert inställd efter dödsskjutning i Köpenhamn

Gårdagens utsålda Harry Styles-konsert i Royal Arena i Köpenhamn ställdes in på grund av dödsskjutningen i den närliggande gallerian Field's tidigare under kvällen.

Konserten sköts till en början upp en timme, men blev sedan inställd. Enligt Ekstra Bladet valde polisen att ställa in konserten, och de drygt 10 000 åskådarna eskorterades av polisen till tunnelbanan som tog dem till Vanløse Station. Man kunde inte komma åt sin eventuella bil då området runt Field's spärrades av.

Enligt polisen har tre personer dödats och flera har skadats, bland annat tre som har skadats allvarligt, och en 22-årig dansk man har gripits. I nuläget bedömer polisen att han har agerat på egen hand. De kan inte utesluta att det rör sig om ett terrordåd.

Skottdramat började runt 17.30 när skott hördes i gallerian Field's. Folk flydde i panik, platsen spärrades av och människor evakuerades och polisen har varit närvarande sedan dess.

Konsertarrangören Live Nation uppger att konserten med Harry Styles ställdes in efter instruktioner från dansk polis. Biljettköpare kommer inom kort att meddelas om en eventuell ersättningskonsert.

Harry Styles har nu kommenterat händelsen på Twitter. Här skriver han: "Mitt hjärta är krossat tillsammans med invånarna i Köpenhamn. Jag älskar den här staden. Människor är så varma och fulla av kärlek. Jag är förkrossad för offren, deras familjer och alla som lider. Jag är ledsen att vi inte kunde vara tillsammans. Ta hand om varandra."

LÄS OCKSÅ: Bråk utbröt när Eagles spelade Take It Easy under festival

ANNONCE