Nyhet

Inställda konserter på grund av hettan

Extremvärmen i Europa ställer till det för artister som bland annat har skadat stämbanden på grund av brandrök.

Länder som Storbritannien har nyligen noterat sin högsta temperatur som någonsin har uppmätts, 40,3 grader. Samtidigt som bränder härjar i Spanien, Frankrike och Portugal till följd av torkan medan hettan når temperaturer över 40 grader.

Rockbandet Pearl Jam tvingades därför att ställa in sin planerade konsert under onsdagen i Wien, Österrike då sångaren Eddie Vedders stämband har tagit skada från brandröken och dammet som nådde bandets utomhusspelning i Frankrikes huvudstad Paris. I samråd med läkare så ansågs inte halsen var helt återställd för att kunna ge en spelning. 

"Som band är vi djupt ledsna och har försökt hitta alternativ för att fortfarande kunna spela. Och Ed vill spela. Det finns bara ingen hals tillgänglig just nu...", skriver bandet i ett gemensamt uttalande på sin hemsida

Även multiinstrumentalisten Andrew Bird valde att ställa in en spelning på grund av hettan. Det var tänkt att han skulle spela sin genreöverskridande popmusik i London under tisdagen men när värmerekorden började att avlösa varandra så ställde han in, detta skriver GP.

LÄS OCKSÅ: Världens första vinylskiva i miljövänligt bioplast har producerats

ANNONCE