Nyhet

Nisse Hellberg släpper inspelningar av låtar han tidigare gett bort

Nisse Hellberg släpper EP:n Hemmainspelningar 2022. Fyra egna låtar som han tidigare gett till andra artister och som han nu sätter sin egen prägel på.

Nils ”Nisse” Hellberg är kompositör och textförfattare, mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X. Efter att ha frontat Wilmer X i många år gick Nisse Hellberg solo med plattan Snackbar Blues 2006. Solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten Tufft Jobb stadigt på Svensktoppen. Över tio år senare har Nisse släppt en svit album som visat på att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is har kommit att bli mer än så.

"Sommaren är här och det ska vi fira! Äntligen kan jag komma ut och spela igen och träffa publiken under de bästa av omständigheter. I samband med detta kommer jag att, kanske något otippat, släppa lite ny musik. Bakgrunden är att jag, precis som många andra, kastades in i ännu en ofrivillig sysslolöshet i vintras. Istället för sitta och rulla tummarna bestämde jag mig för att 'uppfinna' ett projekt och kom snart att tänka på en idé jag haft av och till sedan länge", säger Nisse Hellberg och fortsätter:

"Det finns flera låtar jag gett till andra artister genom åren som jag känt lust att spela in själv. Efter lite funderande gjorde jag slag i saken, satte mig vid min bandspelare (utrustningen är för enkel för att kallas studio) och drog in fyra låtar. Valet föll på Han Gör Allt För Dej (Louise Hoffsten), Nånting Stort Hos Mej (Sven-Ingvars), Min Vän Johanna (Sven-Ingvars) och Små Ord Av Guld (Larz-Kristerz)".

Han är stolt över artistvännernas versioner men har nu satt sin egen prägel på dem.

"Hemmainspelningarnas lite amatörmässiga karaktär hoppas jag uppvägs av entusiasm och tillfället att få höra hur min musik låter på demostadiet. För att styra upp dem, och göra dem acceptabla för utgivning, har jag fått hjälp av Marcus Källström på trummor och percussion samt Chips Kiesbye, mix och editering. I övrigt spelar och sjunger jag själv."

Nedan kan du lyssna på Hemmainspelningar 2022:

 

Här ser du Nisse Hellberg sommaren 2022:


2 juli  HELSINGBORG, HX
8 juli  TVÅÅKER, Strömma Farmlodge
12 juli  KALMAR, Larmtorget
16 juli  LJUNGAVERK, Ljungarocken
22 juli  MÖRKÖ, Idala Café
23 juli  ÖREBRO, Villa Strömpis
28 juli  OSKARSHAMN, Lilla Torget
29 juli  LÖDERUP, Solhällan
30 juli  HÄSSLEHOLM, Grotterock
6 aug  MALMÖ, Pildammsteatern
13 aug  BJÄRRED, Bjerreds Station

LÄS OCKSÅ: Bråk utbröt när Eagles spelade Take It Easy under festival

ANNONCE