Nyhet

R. Kellys manager erkänner brott

R. Kelly har tidigare dömts till 30 års fängelse.N nu erkänner hans tidigare manager Donnell Russell brott.

R. Kelly, känd för bland annat 90-talshitten I Believe I Can Fly, åtalades i höstas för att under flera år förgripit sig på kvinnor och minderåriga flickor, samt för att ha begått övergrepp mot en minderårig pojke och en man.

I juni i år föll slutligen domen mot Robert Sylvester Kelly, som han egentligen heter. Sångaren dömdes till 30 års fängelse.

Kellys försvarsteam argumenterade för ett mildare straff med hänvisning till de sexuella övergrepp R. Kelly själv upplevt som barn.

– Mr. Kelly tillbakavisar att han är det här monstret, sade hans advokat Jennifer Bonjean, enligt NME.

Domaren Ann Donnelly sade bland annat att ”allmänheten måste skyddas från beteenden som detta”, och fortsatte:

– Dessa brott planerades noga och utfördes regelbundet under nästan 25 år. Du lärde dem att kärlek är slaveri och våld.

Enligt New York Post ska sju av Kellys offer ha vittnat, varav ett av dem sade:

– Det du gjorde har lämnat en permanent fläck i mitt liv som jag aldrig kommer kunna tvätta bort. Nu är det din tur att få din frihet berövad.

Nu har även R. Kellys tidigare manager erkänt brott – han ska ha förföljt en kvinna som var ett av artistens offer. Donnell Russell anklagas för att ha försökt tysta henne genom hot och trakasserier i över ett års tid. Han har tidigare dömts för att ha vapenhotat en premiärvisning av dokumentären Surviving R. Kelly. Blir han dömd för de nya anklagelserna så riskerar han att dömas till upp mot fem års fängelse, enligt ABC.

I augusti väntas även ett nytt rättsfall inledas mot R. Kelly i Illinois, där han bland annat anklagas för barnpornografibrott och innehav av övergreppsmaterial på barn. Han är också åtalad i Minnesota för inblandning i ett fall av prostitution med en minderårig, enligt Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Sagan Om Ringen-fans jämför Sauron med Eminem
ANNONCE