Nyhet

Sony tar bort omdiskuterade Michael Jackson-låtar från streamingtjänster

Tre postumt släppta Jackson-låtar sjungs enligt uppgift inte av popkungen själv.

Sommaren 2009 dog popkungen Michael Jackson vid en ålder av bara 50 år.

Året därpå släpptes det postuma albumet Michael – inklusive tre låtar som sedan dess varit föremål för en bitter fejd mellan den bortgångne stjärnans skivbolag och kritiska fans, som anser att de tre låtarna inte sjöngs av Jackson själv.

Nu har Sony Music meddelat att de tre omdiskuterade låtarna kommer att tas bort från streamingtjänster. Det skriver USA Today och flera andra amerikanska medier.

Detta sker trots att Sony 2018 fick rätt i domstolen om att skivbolaget inte kan hållas ansvarigt för den påstådda bluffen. Detta innebar dock inte att tvisten var över. Domstolen motiverade sitt beslut med att det inte går att avgöra om låtarna sjöngs av Jackson själv eller – som fansen har hävdat – av Jackson-imitatören Jason Malachi. Därmed misstänks Jacksons mångåriga vänner Eddie Cascio, James Victor Porte och produktionsbolaget Angelikson Productions LLC fortfarande av många för att ha tjänat stora pengar på att sälja falska Jackson-låtar till Sony.

 

"Resten av albumets låtar är fortfarande tillgängliga", lyder ett pressmeddelande från Sony som fortsätter: "Man ska inte lägga en värdering i det här agerandet, när det gäller låtarnas äkthet – det är bara dags att gå vidare från förvirringen som omger dem".

LÄS OCKSÅ: Max Martin-musikal tar steget till Broadway


ANNONCE