Nyhet

Stockholms Kulturfestival fyller på med mer hiphop

Tre nya artister är klara för Stockholms Kulturfestival.

Stockholms Kulturfestival går av stapeln mellan den 17 och 21 augusti i Kungsträdgården, Skeppsbron, Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Sergels torg och Norrbro. Festivalen har fri entré och Grammisvinnarna A36 och Imenella samt det nya löftet Gas ger varsin konsert.

Samma Gamla Vanliga med A36 blev en hitlåt i Skandinavien och har över 50 miljoner streams på Spotify. Med influenser från fransk hiphop har den Göteborgsbaserade artisten på två år lyckats bli en av Sveriges mest spelade artister. Sedan genombrottet 2020 har han bland annat hunnit med att samarbeta med artister som Aden, Jireel, Macky och Ricky Rich och vinna en Grammis för Årets nykomling. På debutalbumet Area 36 återfinns även hitlåtar som Motorola och Block. A36 spelar på Gustav Adolfs torg den 19 augusti.

Fyra år efter genombrottet med hitlåten Chagga är Grammisvinnaren Imenella tillbaka. Debutalbumet Gemini som släpptes tidigare i år har inslag av pop, dancehall och R&B med texter om kärlek, frustration och lärdomar. GAFFAs recensent var positiv och beskrev albumet som "rå rap och poppiga beats skräddarsytt för arenan". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Imenella spelar på Gustav Adolfs torg den 20 augusti.

EP-aktuella artisten Gas har rötterna i hiphop och R&B. Enligt pressmeddelandet utlovar han en spelning med både gamla och nya låtar och "riktigt bra vibes!" Med sig på scenen har han gästartisten Pabi och DJ Braminho. Gas musikaliska resa började för fem år sedan i en källarstudio i Åmål, men snart gick flyttlasset till Stockholm. Han spelar på Skeppsbron den 17 augusti.

För att se ett fullständigt program, besök Stockholms Kulturfestivals hemsida.

Sagan Om Ringen-fans jämför Sauron med EminemANNONCE