Nyhet

Swedish House Mafia ställer in konserter

Bristande biljettförsäljning gör att den svenska EDM-trion ställer in ytterligare fem spelningar på sin amerikanska turné.

Swedish House Mafia och The Weeknd ersatte tillsammans Kanye West på Coachella i Kalifornien i våras. Det var Swedish House Mafias comeback till livescenen i USA och de båda förstnämnda giganterna har även samarbetat på bland annat singeln Moth To A Flame som släpptes i oktober 2021. Men nu kommer ett bakslag för den svenska EDM-trion som har haft svårt att sälja biljetter till sin turné i USA.

Ytterligare fem spelningar, i Orlando, New York, Boston, Washington D.C. och Detroit, har nu ställts in. Detta trots att konsertarrangören Live Nation har försökt locka publik med rabatterade priser. Inte ens att ge bort biljetter gratis har hjälpt och totalt sett har nu åtta konserter ställts in på turnén. Tidigare ställdes spelningar i New Jersey, Minneapolis och Phoenix redan i april trots att de skulle genomföras först i augusti. 

Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello som utgör trion har inte själva gjort några uttalanden kring den bristande försäljningen av konsertbiljetter men enligt uppgifter till Billboard sägs biljetterna till den europeiska turnén i höst sälja bättre. 

LÄS OCKSÅ: Kanye West hoppade av festival – dök upp som gästartist
ANNONCE