Nyhet

The Strokes-sångaren svarar på kritiken – efter Roskilde

Många har reagerat på Julian Casablancas beteende på scen och kritiken har varit därefter.

På lördagen stod The Strokes för Roskildefestivalens sista spelning på den orangea scenen. Men det som borde ha varit en kavalkad av hitlåtar, blev istället en bisarr scen med en till synes kraftigt berusad sångare. GAFFAs recensent Elias Kvist noterade att Julian Casablancas inte var sig själv och att konserten aldrig borde ha genomförts och han tilldelade den en enda av sex möjliga stjärnor. Därefter har många i publiken använt sociala medier för att beskriva skandalkonserten i föga smickrande ordalag.

Nu har Casablancas, via Instagram, svarat på kritiken. Inlägget raderades därefter – men hann delas av bland annat Stereogum och NME.

"Jag är inte tillräckligt inne på Twitter-grejer för att vara medveten om vad något förvirrat fan tycker eller tror sig veta", lät det skarpt från Casablancas som fortsatte: "Men jag mår bra ... så vitt jag vet ... folk har ställt mig riktigt konstiga frågor – den dumma sidan av sociala medier ... dårar som springer fritt."

I det nu raderade inlägget poängterade Casablancas att han inte har något emot vänligt menad oro från fansen. Det är "främlingarna som pratar eller agerar som om de vet något som är korkade", skrev sångaren.

The Strokes slog igenom med albumet Is This It 2001. Då befann sig gruppen i en våg av nya, gitarrbaserade rockband tillsammans med namn som The White Stripes och The Hives. Casablancas och resten av bandet turnerar i Europa i några dagar till innan de fortsätter sin turné i Australien och USA fram till mitten av september.

LÄS OCKSÅ: Härdsmälta på Roskildes största scen

ANNONCE