Nyhet

The Tallest Man On Earth tolkar Håkan Hellström

En cover på För Sent För Edelweiss är hans första släpp sedan albumet I Love You, It’s A Fever Dream från 2019.

The Tallest Man On Earth är ett projekt av svenska musikern Kristian Matsson. Han delar nu med sig av en tolkning av Håkan Hellströms hitlåt från 2008, För Sent För Edelweiss. Vid varje spelning i mer än ett decennium har Matsson gått på scenen till den här låten – Hellström har väglett Matssons musik i flera år.

För Sent För Edelweiss handlar om ett förhållande som gick snett. Låten är en berättelse om ett slut, men för The Tallest Man On Earth har den alltid varit markören för början av en kväll.

"Den har blivit den här väldigt speciella låten i mitt liv; när jag hörde låten inför min första spelning sedan pandemins början, när vi spelade Dalhalla i Sverige, kom det tårar. Den låten betyder något speciellt för mig. Den väcker mitt sinne till fullt fokus. På något sätt kan eländet med uppbrottslåtar vara upplyftande – ett sätt att hitta en samhörighet", säger Kristian Matsson i ett pressmeddelande.Under pandemin har Matsson varit aktiv med att få kontakt med lyssnare över hela världen. Han framförde frekventa livestreams för fans och släppte konsertdokumentären The Little Red Barn.

Matsson gav sig åter ut på vägarna 2021 och när han avslutade sin turné våren 2022 började han arbeta på ny musik till ett kommande album. Sedan, som en utandning efter den kreativa perioden, gjorde han tolkningar av gamla och nya favoriter av andra artister. Låtar som har varit ett soundtrack till hans ungdom, hans dagliga liv och hans turnéliv. Det var där tolkningen av Hellströms låt kom till.

LÄS OCKSÅ: Podcast om Håkan Hellström släpps inför Ullevikonserten


ANNONCE