Nyhet

Alla låtar från Joakim Bergs album på topp 50 – nu toppar det albumlistan

Joakim Berg, tidigare sångare i Kent, lyckades nyligen med att placera samtliga låtar från sitt nya soloalbum Jag Fortsätter Glömma på listan över de 50 mest streamade låtarna på Spotify i Sverige.

Redan första dagen efter release hade albumet en miljon streams och nu toppar det albumlistan på Spotify. 

Jag Fortsätter Glömma är det första svenska albumet som ges ut som ett "enhanced album" på Spotify vilket är tänkt att "ge lyssnarna en större upplevelse, och artisten en bättre möjlighet att uttrycka sin musikaliska vision". Förutom de 11 låtarna finns även tre videos där Joakim Berg berättar om skapandet av albumet, låttexter samt rörliga bilder, stillbilder och kommentarer som berättar om inspirationen bakom respektive låt.


– Idéen med "enhanched album" är att ge fansen en större och djupare upplevelse, och fokusera just på albumformatet. Vi ger lyssnaren möjlighet att komma närmare artisten och få ut ännu mer av albumet. På sätt och vis är det här streamingens version av LP-skivans omslag och sleeve, säger Johan Seidefors, innehållschef på Spotify i Norden, i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att få släppa vårt första enhanced album i Sverige med just Joakim Berg, som skapat ett otroligt bra album. Vi ser att många lyssnar på hela albumet, från första till sista låten, fortsätter Seidefors.

LÄS OCKSÅ: Bob Hund släpper Iggy Pop-tolkningen från Polarpriset som singel

ANNONCE