Nyhet

Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan

”Jag har fått indikationer på att Billie har ett genuint intresse”.

Billie Eilishs senaste studioalbum Happier Than Ever släpptes för snart ett år sedan. Nu är hon ute på världsturné och har den senaste månaden burit en tröja med tryck i patch-stil på scen, där en uppsjö av punk- och metalband i varierande underground-nivå finns med.

Däribland svenska Anti Cimex från Göteborg, bandet som lade grunden för den svenska kängpunken i början av 80-talet.

– Jag har sett bilden och jag tycker det är roligt. Hon är dock inte den första världsartisten som stoltserar med Cimex på kläderna. Lil 'Wayne har gjort det. Fanns även något koreanskt pojkband med läderjacka med Cimex på. Så det är ju någon sorts trend, som startades av Lady Gaga! Har dock fått indikationer på att Billie faktiskt har ett genuint intresse, vilket jag inte tror de andra har, säger Charlie Claesson, trummis i Anti Cimex till GAFFA.


Det amerikanska thrashmetalbandet Ghoul har också uppmärksammat Eilishs outfit. I ett inlägg på Instagram skriver de: ”En till Ghoul-patch på Billie Eilish så blir slumpen till ett mönster”. På bilden syns även Anti Cimex logga.


– För oss känns det såklart coolt att synas på en cool världsartist, med tanke på att vi la av för snart 30 år sen, fortsätter Charlie Claesson.

Skulle du kunna tänka dig att bära en tröja med Billie Eilish på?

– Skickar Billie en tröja till mig har jag inga problem att bära den. Jag lär dock inte gå och köpa mig en, avslutar han.


LÄS OCKSÅ: Teckenspråkstolkaren gestaltar onani och spelar luftgitarr – se klipp från festival

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE