Nyhet

Bob Hund släpper Iggy Pop-tolkningen från Polarpriset som singel

Bob Hund släpper sin cover på I Wanna Be Your Dog som på svenska i deras version blir till Din Hund.

Den 24 maj hedrades årets mottagare av Polar Music Prize vid en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. H.M. Kungen delade bland annat ut priset till Iggy Pop, född James Newell Osterberg, ofta refererad till som punkens gudfader som frontman i The Stooges

Under kvällens gång blev det ett antal framträdanden i pristagarnas ära. Bob Hund tolkade The Stooges-klassikern I Wanna Be Your Dog. Klädd i en skelettdräkt och hatt så sjöng Thomas Öberg den svenska versionen Din Hund som också är en cover Bob Hund haft i sin repertoar sedan många år tillbaka.

Av "ren eufori" enligt egen utsago bestämde de sig nu för att också göra en studioinspelning. Då det finns många coverversioner av låten redan bestämde de sig för att göra ett litet musikaliskt påskägg, "så att Iggy inte skulle sitta och somna på prisutdelningen".

I ägget har de lagt några av Iggys tidiga influenser. De har stämt och preparerat en flygel enligt John Cages instruktioner och stressat pianosträngarna med en massa bultar och skruvar på ”rätt ställe”. "Ljudet låter lite som en blandning av skrotupplag och folkmusikstilen Gamelan från Bali", sägs det i pressmeddelandet.
 
De har stoppat ner influenser från Bo Diddley som hade ett sväng och ett sätt att spela gitarriff på som "The Stooges serverade rått på sitt första album". Något som kan höras i låtar som 1969 och Little Doll till exempel. 
 
De har dessutom "malt ner förvridna brottstycken av en annan gammal garagerock-rökare", 5 Years Ahead Of My Time med Third Bardo, som även svenska garagerockbandet The Nomads gjort en cover på. "Ett spår som Iggy garanterat hört på fester som framkallat rejäla festminnesluckor både på slutet av 60-talet och 80-talet", enligt pressmeddelandet.Bob Hund uppträder 8-9 juni på Helsingborgs Stadsteater under H22 City Expo med BOBHUNDSHOW. Sedan är bandet en del av Kalasturnén innan de åker på en vända i Norge. 
ANNONCE