Nyhet

Fick panikångest – genomförde spelning på toalett bakom scenen

Tracii Guns i L.A. Guns tog till en annorlunda nödlösning och livestreamade hela spelningen.

När det amerikanska rockbandet L.A. Guns skulle spela i Plano, Texas den 23 juni blev värmen och paniken för påtaglig för gitarristen Tracii Guns. Lösningen: spela på toaletten backstage.

”Vi har en unik situation. Många vet att jag lider av panikångest. Trots att jag har det till 95 procent under kontroll, är hetta det som fortfarande kan trigga mig och jag kan helt enkelt inte spela i värmen. MEN!!! Vi har hittat en lösning till dagens spelning, jag kommer att spela i ett mysigt badrum precis bakom scen där det finns luftkonditionering. Jag kommer att göra en livestream på Instagram under spelningen om ni verkligen vill se mig spela. Jag ber om ursäkt för min galna hjärna”, skrev Tracii Guns i ett inlägg på Facebook, där han också delade en bild på toaletten ihop med ett pedalbord.

Mycket riktigt genomfördes spelningen med gitarristen inne på toa, som ett alternativ till att han skulle stå över helt.

L.A. Guns basist Johnny Martin förklarade vidare:

”Tracii tänkte inte spela alls. Hans ångest är fortfarande ganska närvarande. Han sa till mig att han inte skulle spela för att värmen i kombination med hans tillstånd var för outhärdlig. Och att andregitarristen Ace skulle få spela hans delar istället. Vilket innebar att vi skulle spela som kvartett. Jag föreslog att vi skulle leta upp en luftkonditionerad plats nära scenen och voila! Mycket bättre än att stå över. Jag är ett jävla geni!”, sa Martin enligt Consequence of Sound.

Ljudutrustning sattes upp på toaletten och Tracii lade senare också upp klipp från livestreamen, där man bland annat kan se honom framföra låten Speed med full medhörning inne i det porslinsbeklädda utrymmet.

I slutet av spelningen kom han dock ut på scenen för att vinka av publiken och kasta ut plektrum, skriver Consequence.

Se fler klipp från spelningen här:

LÄS OCKSÅ: Kiss tackar fans i Österrike med australiensisk flagga

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE