Nyhet

Kiss tackar fans i Österrike med australiensisk flagga

När fansen lämnade arenan fick de en oväntad hälsning.

Kiss är ute på sin sista världsturné och under en konsert i Wien i söndags tackade bandet publiken med texten ”Kiss loves you Vienna” på en storbildsskärm efter konsertens slut.

I själva logotypen visades dock Australiens flagga istället för Österrikes när fans lämnade arenan, skriver NME.

Austria och Australia är visserligen bara två bokstäver ifrån varandra på engelska, men det undgick inte besökare och inte heller användaren Ben Nguyen som lade upp en bild av flaggmissen på Twitter, tillsammans med texten ”Kiss spelade i Österrike igår kväll” följt av en ironisk australiensisk flagg-emoji:

Händelsen har sedan dess blivit delad flera hundra gånger på sociala medier, men bandet har inte själva uttalat sig om missen.

Den pågående världs- och farvälturnén End Of The Road sker cirka 20 år efter Kiss första farvälturné som pågick mellan 2000 och 2001.

I en intervju med NME från maj 2022 berättade Gene Simmons att det är bandets sista turné på riktigt denna gång och menade att avslutet handlar om ”stolthet och självrespekt”.

– Det sista du vill vara är en boxare som stannat i ringen för länge. Det är bara en tidsfråga innan benen ger upp och du förlorar, sa han då.

Under bandets sista spelning i Stockholm delade GAFFAs Janne Hallman ut tre av sex stjärnor och skrev bland annat: ”En epok är i graven vilket känns lite sorgligt, men ändå skönt. Idag är bandet skyhögt tajtare och maffigare än då, men jag undrar hur många på plats denna sista gång får samma kick som första gången de såg bandet.”

Kiss förväntas avsluta sin sista turné i början av 2023.

LÄS OCKSÅ: Ett avsked 25 år för sent

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE