Nyhet

Thåström och Nick Cave blir kompisar i tecknad serie – "Alltid velat vara en seriehjälte"

Julen 2023 har den animerade TV-serien Before They Were Gods premiär. I den kommer man kunna se Joakim Thåström och Nick Cave skildrade som två 14-åringar ”sökande efter sanning, skönhet och vin”.

Serien regisseras av Måns Mårlind, som tidigare bland annat arbetat med filmen Känn Ingen Sorg och TV-serien Bron, skriver DN.

Mårlind fick idén till serien genom en dröm, där Thåström befinner sig i ett klassrum i en svensk förort. Rektorn presenterar en ny elev, som visar sig vara Nick Cave, och de båda blir bästisar.

– Jag drömmer för det mesta väldigt detaljerat. När jag vaknade den här gången tänkte jag att det här måste vara den bästa TV-serie som jag någonsin kommit på och började skriva direkt, berättar Måns Mårlind för DN.


Han berättar också för P3 Musiknyheter att serien enbart kommer innehålla musik av Cave och Thåström. Handlingen beskrivs som en vänskapshistoria, där Thåström skildras som en politisk existentialist och Cave som en romantisk drömmare.

Nick Cave kommenterar serien i ett pressmeddelande:

”Eftersom jag aldrig var i Sverige 1971 och aldrig har träffat Thåström, är jag självklart nyfiken på att veta vad vi aldrig gjorde.”


Måns Mårlind berättar för DN att han var livrädd när han presenterade idén för artisterna, men att de båda varit tillmötesgående och att Thåström ”alltid velat vara en seriehjälte” enligt honom själv.

Serien kommer att släppas i sex delar internationellt, med engelskt tal.

LÄS OCKSÅ: Thåström gästar The Rolling Stones-konsert i Sverige – "Det blir inte större"


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE