Nyhet

Billie Eilish pratar öppet om sin diagnos – ”För mig är det utmattande”

I Netflix-serien My Next Guest Needs No Introduction intervjuar The Late Show-veteranen David Letterman kändisar om deras liv och karriärer.

I det senaste avsnittet av den fjärde säsongen intervjuar han Billie Eilish, som pratar om kändisskap och musik, men också om sin Tourettes syndrom-diagnos.

– De tics som jag gör konstant varje dag är att jag viftar på örat, höjer ögonbrynet, klickar med käken, spänner musklerna i armarna. Det här är saker du aldrig skulle märka om vi bara har en konversation, men för mig är det utmattande, berättar Eilish i intervjun.

Hon fortsätter med att förklara att hon gärna pratar om diagnosen och tycker att det är intressant, eftersom hon själv inte riktigt förstår det. Hon säger också att hon nuförtiden accepterat sina tics för vad de är.


Billie Eilish har tidigare pratat öppet om sin Tourettes, bland annat i The Ellen Show, där hon också nämner att många av hennes fans har det, vilket gjorde henne mer bekväm med att vara öppen om diagnosen.

– Jag känner också att det fanns en samhörighet där. När jag berättade det var det många som skrev: "Jag har alltid haft det här, nu har hon det och jag kan se upp till henne".

Billie Eilish är i dagsläget aktuell med turnén Happier Than Ever som delar namn med hennes senaste album. Europaturnén inleds i juni (dock utan stopp i Sverige) och fortsätter sedan till Australien och Nya Zeeland i höst.


LÄS OCKSÅ: Flera amerikanska artister skriver under protest mot abortlag

ANNONCE