Nyhet

Bob Hund släpper egen gitarrpedal – ”Inte lämplig att göra musik med”

Sedan en tid tillbaka har Bob Hund i samarbete (eller motarbete om man ska tro bandets egna beskrivning) med Reuss Musical Instruments, utvecklat en gitarrpedal som handtillverkas och säljs i en begränsad upplaga om 100 exemplar.

Bandet skriver själva i ett inlägg på Instagram:

”Har du länge drömt om att hitta en distpedal som frambringar ljud lika spruckna och söndertrasade som dina framtidsutsikter? Skulle du vilja kunna spela gitarr som låter lika för jävligt som Bob Hunds musik? Nu har du chansen! Reuss Musical Instruments har i nära motarbete med Conny och Johnny tagit fram det perfekta verktyget för att sabba både stämning och trumhinnor. Eller för att citera tillverkaren själv: ’Denna pedal är nog inte lämplig att göra musik med.’”

Pedalen heter "Bob Hund Fzzxkrrrxzt!” och är enligt tillverkaren ett av de mest utmanande projekten de någonsin genomfört gällande signaturpedaler.

I ett klipp från Bob Hunds Facebooksida kan man också se bandet testa pedalen, som har en kanal för Johnny, en för Conny, samt en switch för ”humör” och volymknappar för ”tillstånd 1”, ”tillstånd 2”, ”obalans”, ”tondöv” och ”håll igång”.


Bob Hund är i dagsläget aktuella som en av akterna på Kalasturnén samt med deras egen Bobhundshow som består av sammanlagt fyra konserter under stads- och innovationsmässan H22 City Expo i Helsingborg 3-4 juni samt 8–9 juni.

LÄS OCKSÅ: Bob Hund skapar ny show – "ett projekt för både Bob Hund-fans och teaterfantaster"


ANNONCE