Nyhet

Britney Spears nakenbilder delar fansen i två läger

Den senaste veckan har Britney Spears publicerat nya bilder på sig själv – helt naken.

Under den senaste veckan har Britney Spears publicerat bilder på sig själv helt naken. På vissa bilder håller hon händerna över sina bröst, täcker sitt könsorgan med emojis eller håller sin nya hund framför sina privata delar. Det här har orsakat en diskussion på internet angående artistens beslut till att lägga upp nakenbilderna på Instagram. 

Dessa inlägg har även lett till att många av Spears fans blivit oroliga för hennes mentala hälsa. Kommentarer som "Hon fungerar uppenbarligen inte bra", och "Någon mer här som är oroad?" och "Ärligt talat bör vissa bilder hållas för dig själv. Du behöver inte dela allt”, har skrivits på Instagram-inläggen. 

https://www.instagram.com/p/CdWcUgYu7qY/?utm_source=ig_embed&ig_rid=314dd647-e20d-4cd9-bcea-585a1308704a

Trots oron är det flera som också har gett artisten stöd. En som tycker att fansen inte ska lägga sig i och som stödjer Spears är Nelson Saavedra som är huvudadministratören bakom #FreeBritney. 

– Skadar de här bilderna någon? De skadar inte oss. De skadar inte henne. Varför ska vi anta något? Säger han i en intervju med Rolling Stone. Han tillägger:

– Låt den här kvinnan reda ut det här. Låt henne bara vara en människa. Hon kommer inte att vara perfekt. Under större delen av tiden vi har upplevt Britney Spears har vi inte låtit henne vara en människa. Varje gång hon är mänsklig är det ett problem. 

Britney Spears fick nyligen kontroll över sitt liv igen efter att ha levt i förmyndarskap i 13 år. Saavedra menar att anledningen till att Spears har publicerat nakenbilderna är ett sätt för henne att ta tillbaka makten över det liv hon förlorade kontrollen över. 

– Det här är ett sätt för henne att arbeta igenom många av dessa känslor. Och istället för att döma tycker jag att det är viktigt att folk tittar på det här och säger: 'Hon jobbar igenom något. Och det är okej', menar Saavedra.

Inläggen som Britney har delat har jämförts med en fotografering med artisten Hilary Duff, där även hon är helt naken. Matt Bernstein som är en fotograf och innehållsskapare anser att reaktionen skulle varit annorlunda om Hilary Duff publicerade nakenbilder fotograferade hemma i spegeln. 

– Jag tror att folk skulle säga 'Hilary Duff, vad gör du?'. Och en stor anledning till att Britney får så mycket hat – utöver det faktum att hon är Britney och att folk känner sig bekväma med att döma henne på grund av hennes historik – är för jag tror att folk känner sig väldigt obekväma när kvinnor själva bestämmer för hur deras egen kropp porträtteras, säger han i en intervju med Rolling Stone.

LÄS OCKSÅ: Medlem i Pussy Riot flydde husarrest i Ryssland – utklädd till matbud

ANNONCE