Nyhet

Kanye West står inför ännu en rättegång

GAFFA.se – allt om musik

En pastor från Texas har lämnat in en stämningsansökan gällande upphovsrättsintrång mot Kanye West på grund av en sampling i låten Come To Life, skriver Rolling Stone

David P. Moten hävdar att cirka 20 procent av låten Come To Life är från en predikan han höll i Victoria i Texas i kyrkan Joy Of The Lord Worship Center 2011, enligt stämningsansökan som lämnades in förra tisdagen i Dallas.

Stycket "My soul cries out Hallelujah and I thank God for saving me" från Mortens predikan hörs i början av låten och är samplat genom hela spåret. Moten påstår att varken West eller hans team sökte tillstånd till att använda stycket innan singeln släpptes på albumet Donda


Come To Life är fem minuter och tio sekunder lång. Den samplade biten av predikan är ungefär en minut och tio sekunder lång. I stämningsansökan hävdar man i och med den informationen att 20 procent av låten består av obehöriga, olicensierade samplingar av predikan. 

Moten vill nu få till en rättegång med jury för att fastställa ett skadestånd från West och de medåtalade G.O.O.D. Music, Universal Music Group och Def Jam Recordings.


Det här är inte första gången West stäms gällande en illegal sampling. 2019 tog Ronald Oslin Bobb-Semple till en stämningsansökan då hans röst användes i låten Freeee (Ghost Town Pt. 2). En uppgörelse nåddes då mellan parterna i januari 2021.

LÄS OCKSÅ: Se Kendrick Lamars deepfake-video


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE