Nyhet

Madonna-avatar föder insekter – "inte ofta en robot-tusenfoting kryper ut ur min vagina"

Madonna meddelade i förra veckan att hon planerar att släppa en välgörenhetssamling av 3D-NFT:s (non-fungible tokens) som inkluderar en video av hennes avatar som föder insekter, fjärilar och träd.

Popstjärnans kollektion som har fått namnet Mother Of har beskrivits i pressmaterial som ett “kärleksarbete” och har gjorts under loppet av ett år tillsammans med den digitala konstnären Mike Winkelmann, även känd som Beeple


I ett samtal med Winkelman sa popstjärnan att "Det är inte ofta en robot-tusenfoting kryper ut ur min vagina."

Kollektionen har under den senaste veckan diskuterats på diverse sociala medier och fans har kritiserat NFT-samlingen. En Twitter-användare skrev: "Varför var Madonna tvungen att gå och göra så mot marknaden".

Madonna har nu svarat på kritiken samlingen har fått och hon gör det via en video på sin Instagram, där hon bland annat säger:


 Jag gör det som kvinnor har gjort sedan tidernas begynnelse, vilket är att föda barn. Men på ett mer existentiellt plan föder jag konst och kreativitet och vi skulle vara förlorade utan båda sakerna.

Mother Of Nature är det första verket i kollektionen, som följs av Mother Of Evolution, och slutligen Mother Of Technology. Alla tre konstverken gick ut på auktion på onsdagen den 11 maj via NFT-marknadsplatsen SuperRare och är nu sålda. 

Alla intäkter som kommit in går till tre välgörenhetsorganisationer: Voices Of Children Foundation, som hjälper kvinnor och barn som drabbats av kriget i Ukraina; City Of Joy Foundation, som förespråkar offer för våld i Demokratiska republiken Kongo; och Black Mama’s Bail Out, som tillhandahåller borgen för fängslade vårdgivare.


Moonpay, en kryptoplattform som hjälpte till med projektet, kommer också att donera 100 000 dollar till var och en av välgörenhetsorganisationerna.



LÄS OCKSÅ: 1.Cuz spelar på Fridays For Future Stockholms klimatstrejk

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE