Nyhet

My Chemical Romance är tillbaka med ny singel

GAFFA.se – allt om musik

Efter åtta års väntan är My Chemical Romance tillbaka med en ny singel, The Foundations Of Decay. Låten är den första sedan bandet släppte Fake Your Death, en singel som ursprungligen spelades in för deras femte studioalbum, men som istället blev en del av samlingsalbumet May Death Never Stop You från 2014. 

Rockbandet från New Jersey, USA, slog igenom under början av 2000-talet och med låtar som Welcome To The Black Parade, Famous Last Words och I’m Not Okay blev de ett namn på mångas läppar. De har sålt platinum och toppat Billboardlistan flera gånger.

Den nya singeln släpps i samband med att bandet förbereder sig för att åka ut på en återföreningsturné. gruppen splittrades 2013 men under hösten 2019 kom nyheten om att de skulle återförenas. Dock tvingades man lägga turnén på is när den första vågen av covid-19 anlände. Datumen flyttades fram till 2021, men ställdes in ytterligare en gång på grund av pandemin. 


I sommar tar de sin återföreningsturné till Europa och de gör endast en spelning i Sverige. 14 juni kan du se gruppen på Gröna Lund i Stockholm.

Lyssna på den nya singeln här nedan:
LÄS OCKSÅ: James Hetfield ringde upp kvinnan som födde barn under Metallica-konsert

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE