Nyhet

Nick Cave har förlorat ytterligare en son

GAFFA.se – allt om musik

Nick Cave går nu igenom en förälders värsta mardröm för andra gången, då han har förlorat ännu ett barn.

"Med stor sorg kan jag bekräfta att min son, Jethro, har gått bort. Vi skulle vara tacksamma om familjen lämnas ifred vid denna tidpunkt", säger han i ett pressmeddelande till NME.

Sonen Jethro Lazenby blev 31 år gammal. Detaljerna kring dödsfallet är ännu inte kända. Förra månaden fängslades Jethro för att ha attackerat sin mamma Beau Lazenby i hennes hem i Melbourne, Australien. Han släpptes mot borgen den 5 maj och beordrades att gå i missbruksbehandling och förbjöds att närma sig sin mamma under två år, skriver NME. I samband med detta framkom också att han nyligen fått diagnosen schizofreni, vilket påverkade hans omdöme.


Redan 2018 dömdes Jethro till ett kortare fängelsestraff för att ha attackerat sin flickvän.

Jethro hade tidigare jobbat som modell, hade mindre filmroller och nu på senare tid hade han även börjat jobba som fotograf. Han har tidigare berättat att han först träffade Nick Cave när han var sju-åtta år gammal och först då fick han veta att Cave var hans pappa. Cave har sagt att han ångrade att han inte hade en nära relation med Jethro när han var barn, men att de två senare kom överens.

2015 förlorade Cave ytterligare en son, Arthur, som föll från en klippa nära familjens hem i Brighton, England, bara 15 år gammal och under påverkan av LSD. Cave bearbetade sorgen på sina två efterföljande skivor, Skeleton Tree och Ghosteen och i dokumentären One More Time With Feeling.


Nick Cave har ytterligare två barn. Earl som är Arthurs tvillingbror och som han har med sin nuvarande fru Susie Bick, och Luke som han har med sin första fru Viviane Carneiro. Luke är också 31 år då Cave nästan simultant gjorde två olika kvinnor gravida, och de två sönerna föddes med tio dagars mellanrum.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave minns bortgångne Mark Lanegan – och ger ett smakprov på en ny film

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE