Nyhet

Noice släpper dubbelalbum – innehåller originalsångaren Hasses sista inspelningar

GAFFA.se – allt om musik

Efter listframgångarna med återutgivningarna av Noices två första album är det nu dags för ännu ett album från skivbolaget Wild Kingdom, även denna gång i en begränsad upplaga.

Detta dubbelalbum har titeln Först. Sist. För Alltid. och innehåller bland annat bandets första studioinspelning från 23 maj 1979, med råa och opolerade versioner av låtarna som senare blev debutalbumet Tonårsdrömmar. Dessutom ingår deras sista studioinspelning med sångaren Hasse Carlsson från 1995 på albumet Vild, Vild Värld.

Det dyker även upp två bonusspår i form av demos med originalsångaren Hasses allra sista inspelningar, gjorda 1998 och 1999. Omslaget är utvikbart och innehåller aldrig tidigare publicerade bilder samt liner notes skrivna av bandets grundare Peo Thyrén.

Hela plattan är remastrad i år.

”Det är helt otroligt att intresset för Noice bara fortsätter att växa och växa och växa så många år efter att vi fick vårt genombrott i början av 80-talet. SVT:s dokumentär om Noice har setts av mer än en miljon och musikalen om hur bandet startade av mer än 14 000. I sommar kommer vi spela på flera av Sveriges största festivaler. Det som händer nu känns faktiskt helt overkligt, och den här plattan är ytterligare ett steg i Noice framgångssaga", säger Peo Thyrén i ett pressmeddelande.

Låtlista för albumet Först. Sist. För Alltid. som släpps 8 juli 2022:

ROCK´N´ROLL Å DROGER
NINA
DU E INTE MAN
(JAG E TRÖTT PÅ) TONÅRSDRÖMMEN
TELEVISION
JAG VILL INTE VA (SOM ALLA ANDRA)
JAG KOMMER INTE IN
NU BRYTER JAG UPP
CITYHETS
SOM I GAMLA FILMER
VILD VILD VÄRLD
SEPTEMBER
PÅ MIN RADIO
VRID TIDEN TILLBAKS
LONDON 77
REGNET FALLER
STJÄRNOR ÖVER STOCKHOLM
SPRING FÖR DITT LIV
ALLT SOM JAG VILL HA
TELEFONEN RINGER
VILD VILD VÄRLD (AKUSTISK VERSION)

LÄS OCKSÅ: MFMB släpper ny singel och Broken Social Scene-cover

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE