Nyhet

Ny dokumentär om Elton John är på gång

Elton John ger sin sista turné och är huvudperson i en kommande film om sin karriär.

Elton John ger just nu sin allra sista turné, Farewell Yellowbrick Road - The Final Tour, som enligt NME utspelar sig delvis inför rullande kameror. Bakom dem står regissören och dokumentärfilmaren RJ Cutler och Elton Johns man David Furnish, som också regisserar.

Cutler har fått tillgång till Elton Johns dagbok samt ett större arkiv med videomaterial från de senaste 50 åren av hans karriär för att kunna skapa filmen Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And The Years That Made His Legend. Än finns inget släppdatum, men det sägs att det blir en exklusiv biopremiär innan filmen släpps på Disney+.

RJ Cutler berättar om projektet i Rolling Stone:


”Det är en stor ära att David Furnish och jag får göra denna intima och unika tolkning av en av världens mest hyllade artister. Som för så många andra har Elton Johns musik varit av stor betydelse för mig under decennier, och det här är inget mindre än en höjdpunkt i karriären och ett privilegium.”

Furnish själv tillägger: "Elton och jag kunde inte ha hittat en bättre samarbetspartner än RJ Cutler för en film som representerar mer än bara Eltons karriär - det är hans liv.”

RJ Cutler började sin karriär inom filmbranschen som producent till filmen The War Room (1993) om Bill Clintons presidentkampanj, och har sedan dess gjort dokumentärer om flera stora personligheter som Anna WintourJohn BelushiMarlon Brando och nu senast Billie Eilish.


Sedan 2018 har Elton Johns turné skjutits upp flera gånger, först på grund av corona och senare på grund av en höftskada. Under sommaren 2023 kommer han till Tele2 Arena i Stockholm för två spelningar, den sjunde och åttonde juli.

LÄS OCKSÅ: Dokumentär om Marc Bolan och T. Rex är på gång

ANNONCE