Nyhet

Popduon Steget släpper livealbum och åker på turné

GAFFA.se – allt om musik

Steget, som består av Matilda Sjöström och Nils Dahl, släpper idag sin liveskiva Live På Storan och meddelar att de kommer att göra sin första Sverigeturné där bandet spelar med artister som Moonica Mac och Kleerup. Steget har bland annat uppmärksammats av Thåström som delade deras cover på Flyktsoda i sina sociala medier. 



Liveskivan som släpps idag spelades in under pandemin där över tiotusentals fans tog del av konserten på en livestream på ett annars folktomt Storan i Göteborg. Det var tioårsjubileum för deras debutplatta och trots restriktionerna ville de fira detta. En av gästerna på scen denna afton var vännen Kapten Röd och de gjorde en tolkning på hans låt Trasig



"Jag är så glad att vi får ge alla en chans att höra kärleken till musiken och till varandra, för det dundrar verkligen fram på den här liveskivan. Att få göra en tolkning av Kapten Röds låt Trasig tillsammans med honom kändes så otroligt fint och vackert och den kvällen är med i hjärtat för alltid, berättar Matilda Sjöström i ett pressmeddelande och Nils Dahl fyller i:

”Det känns overkligt men samtidigt så jävla mäktigt att få komma ut till så många fler ställen än Göteborg, haha. Att få träffa de som är hardcore Steget-fans ska bli så jävla kul!”

Turnéplan:
30/9 - Uppsala - Katalin - Tillsammans med Kleerup 
1/10 - Helsingborg - The Tivoli  - Tillsammans med Moonica Mac 
7/10 - Växjö - Kafé De Luxe 
8/10 - Linköping - Skylten - Tillsammans med Kleerup
14/10 - Göteborg - Nefertiti 
22/10 - Malmö - Victoriateatern 
28/10 - Västerås - Intiman 
29/10 - Eskilstuna - Biografbaren 
4/11 - Örebro - STÅ 
5/11 - Stockholm - Nalen 

LÄS OCKSÅ: Paula Jivén släpper debut-EP – om mental ohälsa och att hitta sig själv

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE