Nyhet

Popstjärnan sökte rollen som Elvis i kommande Baz Luhrmann-film

Publiken hade kunnat få se popstjärnan i Elvis-filmen

Den australiensiska regissören Baz Luhrmann är aktuell med den kommande filmen om Elvis Presley, med Austin Butler och Tom Hanks i huvudrollerna. Publiken hade dock kunnat få se Harry Styles i rollen som ”The King”.

Albumaktuella Harry Styles är en av vår tids största musiker, men han kan även skriva skådespelare på sitt CV efter flera filmroller, till exempel i Christopher NolanDunkirk och nu senast i Olivia Wildes nya film Don't Worry Darling som har premiär i september. Intresset för skådespeleri har helt klart vuxit för den brittiske sångaren, som i en radiointervju berättade att han varit på audition för rollen som Elvis Presley själv, skriver NME.

– Elvis var förmodligen den första personen jag kände utöver min familj när jag var liten. Av den anledningen fanns det något heligt runt honom, så jag tänkte att jag skulle försöka få rollen, säger Harry Styles till Howard Stern i radioprogrammet SiriusXM.

Rollen gick som bekant till den amerikanske skådespelaren Austin Butler istället, vilket Styles är helt okej med:

– Jag känner att om en regissör känner att jag inte är bäst för rollen, så är det bättre för dem och bättre för mig. Om de tycker att filmen blir bättre med någon annan, då vill jag inte göra det – jag vill inte vara den mindre bra versionen, förklarar Styles.

Under sin audition skulle Styles återskapa en ikonisk Las Vegas-föreställning och spela några scener ur filmen. Han erkände att han inte kände sig särskilt lik Elvis Presley, och tog inte illa upp när filmteamet istället valde Austin Butler för rollen, skriver NME.

Se trailern till den kommande filmen om Elvis här:

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot Harry Styles – "Vi fick ingen kredd för medverkan"

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE