Nyhet

Se Kendrick Lamars deepfake-video

GAFFA.se – allt om musik

Kendrick Lamar har släppt The Heart Part 5, den första singeln från hans femte studioalbum Mr.Morale And The Big Steppers som är ute nu på fredag. 

Det här är Lamars första solosingel sedan All The Stars (2018) som gästades av SZA och som var leadsingeln till Black Panther-soundtracket. Som singelns titel antyder är The Heart Part 5 en del av en serie låtar som Lamar släppt under sin karriär. Den första och andra delen kom 2010, den tredje 2012 och den fjärde delen var ute 2017. 

En tillhörande musikvideo regisserad av Dave Free och Lamar själv släpptes i samband med singeln. I videon använder sig rapparen av deepfake-teknik för att omforma sitt ansikte till olika kändisar. Här förvandlas Lamar till den före detta fotbollsspelaren och senare dömde rånaren OJ Simpson, skådespelaren Will Smith, skådespelaren och sångaren Jussie Smollett, den bortgångne basketspelaren Kobe Bryant, artisten Kid Cudi, rapparen Kanye West och den avlidne rapparen Nipsey Hussle. Efter sex miljoner visningar inom loppet av tio timmar försvann videon från Youtube. Det är i nuläget oklart om det hade att göra med deepfake-tekniken, men nu finns videon att se igen. 


Mr.Morale And The Big Steppers är uppföljaren till det hyllade albumet Damn (2017). I ett inlägg på Twitter avbildades Lamar med två CD-skivor och en bok med albumets titel vilket indikerar att släppet kan vara ett dubbelalbum. 

Se videon till The Heart Part 5 här nedan:


LÄS OCKSÅ: Spice Girls-medlemmar deltar i uppmärksammad reality show

Lyssna på det senaste och bästa inom Hiphop/R&B:


ANNONCE