Nyhet

The Black Dahlia Murder-sångaren Trevor Strnad är död

GAFFA.se – allt om musik

Trevor Strnad, sångare och medgrundare av det Michiganbaserade death metal-bandet The Black Dahlia Murder, har dött, 41 år gammal, skriver Pitchfork.

"Det är med djup sorg som vi tillkännager Trevor Scott Strnads bortgång. Älskade son, bror och goda tiders herde, han älskades av alla som träffade honom", skriver gruppen på sin Instagramsida och fortsätter:

"Han var ett vandrande lexikon för allt som har med musik att göra. Han gav kramar till alla, var en låtskrivare och verkligen en av världens största underhållare. Hans texter försåg världen med berättelser och förtrollning och skräck och infall. Det var hans liv att underhålla er."


Gruppen skriver inte ut den direkta dödsorsaken men avslutar meddelandet med att ge telefonnumret till den amerikanska självmordslinjen, där man kan få rådgivning om man funderar på att ta sitt liv.

The Black Dahlia Murder bildades 2001 och fick sitt namn efter ett mycket omtalat, olöst mord på en ung kvinna i Los Angeles 1947. De debuterade 2003 och har hittills släppt nio album, senast Verminous från 2020. 

Nedan kan du se musikvideon till bandets låt Statutory Ape:



Har du eller någon du känner självmordstankar så kan du hitta hjälp på Mind Självmordslinjen där du kan chatta via mind.se eller ringa på telefon 90101.

LÄS OCKSÅ: 5 intressanta fakta om Exile On Main St. som firar 50 år


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE