Nyhet

The Cure avslöjar detaljer om nya albumet – ”Det kommer att vara värt väntan”

Under gårdagen närvarade The Cures Robert Smith och Simon Gallup på Ivor Novello Awards i London, där de plockade hem musikpriset The Icon Award. Frontmannen passade samtidigt på att prata om The Cures nya album Songs Of A Lost World.

– Vi kommer släppa ett nytt album. Jag börjar bli trött på att berätta det här nu! Vi kommer spela live från oktober och albumet kommer att vara ute innan dess. Vi gick upp på scen på The Ivors idag till en snutt ny musik faktiskt. Hoppas ingen spelade in det, sa Robert Smith i en intervju med NME.

Han berättade vidare att det blir ett album med tolv spår och att det i princip är halvfärdigt. Det enda som saknas är några sånginsatser och gitarrsolon.

– Det kommer att vara värt väntan. Jag tror att det är det bästa vi har gjort, men det är också lätt för mig att säga. Men jag gör inte en Oasis när jag säger att, ’It’s the best fookin’ album’ liksom. Många av låtarna är svåra att sjunga och det är därför det har tagit tid.


Frontmannen Smith säger till NME att det är ett album utan särskilt mycket ljus och han liknar det mer med Distintegration än Head On The Door. Han förväntar sig inte heller några listplaceringar från eventuella singlar. Han fortsatte med att berätta att bandet började spela in två album under 2019, och att han försökt färdigställa båda två på samma gång vilket varit svårt. Enligt Smith kommer fans behöva vänta ett tag på album nummer två, eftersom han inte känner lika mycket längre för vissa av låtarna och att de troligtvis kommer behöva spela in nya.

– Om det blir färdigställt är det väldigt upptempo. Det är motsatsen till det första.

The Cure kommer till Sverige i höst och besöker Avicii Arena i Stockholm den 10:e oktober och Scandinavium i Göteborg den 13:e oktober.


LÄS OCKSÅ: LISTA: Alla The Cures album rankade från sämst till bäst

ANNONCE