Nyhet

Intim festival är tillbaka med artistsläpp

GAFFA.se – allt om musik

Vinterviken Sunset Session är en intim sensommarfestival som hade premiär 2019 och som nu är tillbaka. En minifestival under två kvällar där både etablerade och mindre akter inom svensk alternativ pop står på scenen. Under förra året stod Dolce, Esther, Jelly Crystal, Wildhart och Kasino (med gästspel från Thomas Stenström) på scen.

Under pandemin utökades kvällsfestivalen till två dagar för att minska trängsel, något som inneburit att fler artister och band kunnat uppträda. Samtidigt som fler hade möjlighet att gå på den då coronanpassade festivalen.

Nu laddar arrangören Marcus för en festival fri från restriktioner och som fortsätter med dubbla dagar: 

– Jag började arrangera festivalen 2019 i samband med att allt fler spelställen fick stänga ned och ville därför skapa en scen för alternativ svensk popmusik där man kan se etablerade och up-and-comers i en intim miljö. Efter en pandemi känns det ännu mer självklart och efterfrågat. 


Årets line-up består av Alice Boman (bilden), Tony's Tears, Sibille Attar, Riga Tiger och Kone Mara, och ännu ett band tillkommer. Platsen är Vintervikens Trädgård i Stockholm och festivalen arrangeras den 19 och 20 augusti.



LÄS OCKSÅ: Hör ny singel från Pete Doherty

ANNONCE