Nyhet

Kanye West avstängd från Instagram – anklagas för hatretorik, mobbning och trakasserier

GAFFA.se – allt om musik

Ye (tidigare Kanye West) har tillfälligt stängts av från Instagram efter att han brutit mot plattformens regler om hatretorik, mobbning och trakasserier, enligt NBC News.

Bland annat laddade han upp en bild av Trevor Noah, tillsammans med en text innehållande rasistiska undertoner. Inlägget har sedan dess raderats. I samma inlägg kommenterade Trevor Noah, programledaren för The Daily Show, där han bland annat skrev:

”Få artister har påverkat mig lika mycket som du Ye. Du var en seriös rappare som också visste när du inte skulle ta dig själv på så stort allvar. Du tog in komedi i musik och fick oss alla att le när vi rappade med. Du har all rätt att slåss för din familj. Men du måste se skillnaden mellan det och att slåss mot din familj. Jag har vaknat för många gånger och läst rubriker om män som mördat sina ex, sina barn och sen sig själva. Jag vill aldrig läsa den rubriken om dig. Glöm aldrig, att det största knepet rasister någonsin använt mot svarta är att lära oss att ta bort vår svarthet när vi är oense. Att lura oss till att splittras så att vi aldrig kan enas och bli kraftfulla. Ta hand om dig min bror. Förhoppningsvis skrattar vi åt den här situationen en dag och att den fick sluta med fred och kärlek.”


Yes inlägg lades upp efter ett avsnitt av The Daily Show, där Trevor Noah i ett segment pratade om situationen mellan Ye, hans exfru Kim Kardashian och hennes nya partner Pete Davidson.

Ye har öppet demonstrerat sitt missnöje över situationen tidigare, då han i en animerad musikvideo av låten Eazy först begraver och sedan håller huvudet av Pete Davidson i sina händer. I ett av inläggen som fortfarande finns kvar på Instagram, har han också lagt upp en bild av en ryggsäck med pins på, föreställande Kim, Kanye och en alien.


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av ye (@kanyewest)

I inlägget skriver han:


”Det här fanns på min dotters ryggsäck när jag 'tilläts' träffa henne förra veckan. Det här är varför jag kämpar för min familj. Jag är kopplad att skydda min familj till varje pris. Som prästen i mitt hem. Oroa dig inte, Northy Gud lever fortfarande”.

I en kommentar som också är bortplockad sedan dess, svarade Kim med att skriva:

”Snälla sluta med det här narrativet, du var här i morse och hämtade barnen för att köra dem till skolan”.


En talesperson från Meta meddelar att Ye inte får publicera, kommentera eller skicka privata meddelanden under 24 timmar, och att fler åtgärder kommer att vidtas om han fortsätter bryta mot plattformens riktlinjer, enligt NBC News.

Ye med flera diskuteras i den senaste GAFFA-Podden:


LÄS OCKSÅ: Kanye West kidnappar och begraver Pete Davidson i musikvideo

ANNONCE