Nyhet

Kanye West stoppas från att uppträda – enligt artistens representant

GAFFA.se – allt om musik

Ye, tidigare känd som Kanye West, har stoppats från att medverka på den kommande Grammy-showen på grund av "oroande onlinebeteende", skriver Variety, som har pratat med en representant för artisten.

Ye var inte bland de artister som redan hade annonserats, men han har tydligen antingen varit planerad eller under övervägande – dock inte längre. Han har nominerats till fem av de prestigefyllda musikpriserna baserat på förra årets album Donda.

Grammy-arrangörerna har i skrivande stund inte kommenterat Ye-representantens utspel.


Förra veckan stängdes Ye av från Instagram i 24 timmar efter att ha brutit mot sociala mediers regler som finns för att motverka mobbning, trakasserier och hatretorik. Det skedde efter att han hade publicerat en rasistisk kommentar mot årets Grammy-värd, komikern Trevor Noah. Tidigare har han även gjort flera våldsamma utspel mot sin exfrus – TV-stjärnan Kim Kardashians – nya pojkvän, komikern Pete Davidson. Ye har bland annat anklagat Davidson för att vara narkoman.

Ye har också gjort en claymation-musikvideo till sin singel Eazy, där han kidnappar och mördar en Davidson-liknande figur.

De artister som hittills har utannonserats att uppträda på Grammy-showen är Brothers Osborne, BTS, Brandi Carlile, Billie Eilish, Olivia Rodrigo samt Lil Nas X med Jack Harlow. Prisutdelningen äger rum den 3 april på MGM Grand Arena i Las Vegas.

LÄS OCKSÅ: Nas till Sverige i sommar



ANNONCE