Nyhet

Little Jinder startar om – på såväl ett personligt som artistiskt plan

GAFFA.se – allt om musik

Förra albumet Hejdå var ett farväl till en specifik persona, livsstil, ljudbild och musik som idag allihop känns avlägsna för henne själv. Nya Little Jinder-skivan – nedtonad, vemodig, liveinspelad med band – skildrar ett uppbrott och utgör en nystart på såväl ett personligt som artistiskt plan.

Första singeln heter Solnedgångar och släpptes idag.

 

– Solnedgångar kom väldigt naturligt ur mig och känns lite som en essens av hela skivan, säger Little Jinder i ett pressmeddelande.

Man hör att det är Little Jinder som sjunger på nya singeln och på det album som släpps under sommaren, men inramningen är en annan. När skrivarlusten väl kom tillbaka efter närmare två års uppehåll visste hon att hon behövde göra det annorlunda den här gången. 

– Jag döpte min förra skiva till Hejdå för att jag var så färdig med sättet jag skapade på, säger hon och fortsätter:

– Jag hade ledsnat på mig själv, på musiken, på uttrycket, på imagen, på allting. Det tog tid för mig att hitta lust att skriva igen. Jag har äntligen förstått att skapande är lite som att andas, man måste andas in och man måste andas ut. Det här är första gången jag andats in sen jag släppte min första skiva för hundra år sen.

Det har hänt en del i hennes liv sedan senast, som hon själv med viss sarkasm konstaterar:

– Det är inte brist på innehåll direkt, det känns i vanlig ordning som att jag har levt fem liv på två år. Skivan är en reaktion inte bara på föregångaren, utan på allting som jag någonsin har gjort. Jag ville eliminera allt som är jobbigt med att göra en skiva. Som det här att jag måste göra allt själv och sitta med tusen ansvarsområden. I stället har jag nu valt att spela med personer som är bra på att spela. Viktigt var också att ha korta intervaller mellan att jag skriver låtarna och spelar in dem, så att jag alltid är i framåtrörelse, i ett NU. Jag känner: 'Varför har jag inte alltid gjort så här?'.
 
Little Jinder gör en spelning i sommar och den sker på Lollapalooza i Stockholm 2 juli.

LÄS OCKSÅ: Här är samtliga vinnare på Dalecarlia Music Awards

 
ANNONCE