Nyhet

Namninsamling för att avboka Kanye West från Coachella får stort stöd

GAFFA.se – allt om musik

I skrivande stund har 29 000 namnunderskrifter samlats in för att avboka Kanye West, numera Ye, som en av festivalen Coachellas stora dragplåster.

Förslaget kommer i kölvattnet av hans avstängning från Instagram. Förra veckan stängdes Ye av från Instagram i 24 timmar efter att ha brutit mot sociala mediers regler som finns för att motverka mobbning, trakasserier och hatretorik. Detta när han adresserade The Daily Show-programledaren Trevor Noah med rasistisk retorik. Noah kommenterade nyligen Wests behandling av ex-frun Kim Kardashian i ett avsnitt av The Daily Show och kallade det "hemskt att se". Det skriver NME.

Namninsamlingen för att få Ye avbokad från den stora kaliforniska festivalen Coachella har fått medvind på grund av detta. I beskrivningen av förslaget står det:

– Vi har sett Kanye trakassera, manipulera och såra Kim, Pete (Kim Kardashians nya pojkvän, komikern Pete Davidson, reds. anm.) och andra i över ett år nu. Ingen verkar vilja stå upp emot honom, och de som gör det går han till attack mot.


Initiativtagarna till förslaget förklarar vidare:

– Nyligen har han (Ye, reds. anm.) hotat med att skada andra fysiskt på riktigt. Det är otroligt att han kan fortsätta utan konsekvenser. Coachella (och andra företag som fortfarande arbetar med honom) borde skämmas och beröva honom den plattformen.

Ye hotade tidigare själv att hoppa av som headliner på festivalen efter att ha tolkat en kommentar från Billie Eilish som en förolämpning mot Travis Scott:

– Trav följer med mig till Coachella, men nu måste Billie be om ursäkt innan jag spelar, sa Ye.

Under en Bille Eilish-konsert i Atlanta lördagen den 5 februari, drabbades en person i publiken av andnöd. Eilish stoppade då konserten, för att se till att personen fick en inhalator och blev återställd innan konserten kunde fortsätta. Innan Eilish fortsatte konserten sa hon "I'm waiting for people to be okay before I continue", vilket möttes av stora applåder.

Den tionde februari uttryckte Ye via Instagram sitt missnöje med Eilishs uttalande. West tolkade handlingen som en pik mot samarbetspartnern Travis Scott, efter den fruktansvärda olyckan som inträffade på Scotts festival Astroworld i Houston, i november förra året. Tio personer dog under Scotts konsert, däribland nioåriga Ezra Blount, på grund av det massiva publiktrycket.

Travis Scott skulle ha varit en headliner på Coachella i år men avbokades enligt uppgifter på grund av Astroworld-tragedins händelser.

Ye har redan stoppats från att uppträda på den kommande Grammy Awards-galan enligt artistens representant. Samma gala leds för övrigt av tidigare påhoppade Trevor Noah. Det är dock okänt om avbokningen beror op ovan nämnda konflikt.


Ye släppte en claymation-video till sin senaste singel Eazy tidigare denna månad. videon ser man hur en svartklädd person kidnappar Pete Davidson och begraver honom levande.

Davidson har sedan dess skrivit till Ye i en läckt SMS-korrespondens:

– Jag har bestämt mig för att jag inte ska låta dig behandla oss så här längre och jag har slutat vara tyst.


Den 2 mars beviljades Kardashian singelstatus av en domare, vilket tyder på framsteg i Wests och Kardashians skilsmässoprocess.

LÄS OCKSÅ: Kanye West stoppas från att uppträda – enligt artistens representant

 

ANNONCE