Nyhet

Oliver Sim från The xx solodebuterar: "På insidan är den självironisk och pervers"

GAFFA.se – allt om musik

I det första avsnittet av The xxs radioshow, Interludes RadioApple Music 1, premiärspelade Oliver Sim solodebutsingeln Romance With A Memory som släpps idag. I radioshowen berättade han om sin rädsla för att släppa musik under eget namn, samarbetet med Jamie xx och fascinationen för skräckfilmer.

– Det är min första låt som jag släpper helt själv utan bandet. Och det här är troligtvis det som skrämmer mig allra mest, att dela musik under mitt eget namn. Det är den första låten jag gjort tillsammans med Jamie för mig själv. Vi gjorde den hemma hos Jamie i östra London under en grå höstdag. Det är väldigt enkelt för mig att halka in i autopilot och göra väldigt djup och grubblande musik, men den här var väldigt rolig att göra. Den är både rolig att lyssna på och dansa till, men på insidan är den självironisk och pervers, min favoritkombination av allt.

Han berättar även om vad som drar honom till skräckfilmer som När Lammen Tystnar.


– Jag såg filmen och mötte Buffalo Bill och Hannibal Lector för första gången när jag var elva år och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag är en väldigt rädd och ångestfylld person, men jag återvänder till skräck för att det fascinerar mig. Det ger mig en trygghet och en sorts kontroll över min rädsla. Många av mina vänner är likadana. Jag tror att ångestfyllda själar dras till skräck.

LÄS OCKSÅ: Ant Wan och Sibille Attars svidande kritik mot Grammis-nomineringarna

ANNONCE