Nyhet

Robert Smith avslöjar titeln på The Cures nya album

GAFFA.se – allt om musik

Under BandLab NME Awards, som hölls i London tidigare i veckan, framträdde The Cure-sångaren Robert Smith tillsammans med Chvrches. Under en intervju passade han också på att avslöja titeln på The Cures kommande album.

– Jag har jobbat på två Cure-album. Ett av dem är klart, tyvärr är det det andra som är klart, jag behöver lägga sång på fyra låtar på det första. Det är tio spår på varje album. Vi börjar mixa första april. Jag vet vad det heter, jag kan berätta, det heter Songs Of A Lost World, säger han till NME.

Smith fortsätter med att berätta att albumet nästan är färdigt och har illustrationer och en låtordning klar.


– Det kommer ut … Det går så långsamt på grund av vinyler och så, men det kan komma ut så tidigt som … september troligtvis. Jag skulle egentligen vilja att det bara kom ut. Jag står inte ut med all förväntan, säger han och fortsätter:

– Det första albumet är obevekligen ”doom and gloom”. Det är det ”doomigaste” vi någonsin gjort. Det andra är upbeat.

Det är 13 år sedan The Cure släppte sitt senaste album. Sedan dess har de släppt live-album, konsertfilmer och blivit invalda i Rock And Roll Hall Of Fame. För en månad sedan meddelade Smith att bandet kommer framföra låtar från den nya plattan nästa gång de spelar live, enligt Post-Punk.


Se hela intervjun från BandLab NME Awards här:

LÄS OCKSÅ: The Cure gör 2 spelningar i Sverige


ANNONCE