Nyhet

Social Distortion kommer till Göteborg

GAFFA.se – allt om musik

I över 40 år har medlemmarna i Social Distortion levt enligt deras egna regler och det är inte för inte som många kallar dem för "punk godfathers". Det senaste albumet, Hard Times And Nursery Rhymes, släpptes för över 10 år men den 10 juni kommer de till Pustervik i Göteborg för en livespelning! Med sig som special guests har de Grade 2 och Lovebreakers.

Frontfiguren Mike Ness var bara 17 år när han bildade Social Distortion 1978 i Kalifornien. Sedan dess har bandet genom åren kompromisslöst levererat hårda rockabilly- och punksounds i kombination med Ness melodiska texter som rör kärlek, sorg och livets läxor. De har aldrig varit rädda för att ge sig in på nya vägar men heller aldrig offrat något av de traditionella element som alltid har funnits. Som resultat har de samlat på sig en skara fans i alla åldrar och över hela världen.

Hard Times And Nursery Rhymes som kom ut 2011 var Social Distortions första skiva sedan 2004. Albumet upprätthåller bandets nyckelkomponenter – en blandning av punk, bluesig rock n’ roll och outlaw country, samtidigt som den tänjer på gränserna för deras signaturljud. 

– Den här skivan bär på många av mina influenser, säger Ness om det över 10 år gamla albumet och fortsätter:

– Men hur långt du går med de influenserna är upp till dig. Med den här skivan ville jag gå lite längre. Jag ville att folk skulle höra det andra spåret och inse, 'Wow, det här är inte bara ännu en Social Distortion-skiva.'


Datum 2022:
10 juni – Pustervik, Göteborg

Biljetter släpps på fredag den 25 mars klockan 10:00 via LiveNation.se.

LÄS OCKSÅ: Social Distortion: Hard Times and Nursery Rhymes

 

ANNONCE