Nyhet

The Rolling Stones kommer till Sverige – firar 60 år

GAFFA.se – allt om musik

Förra året var ett tungt år för det brittiska rockbandet The Rolling Stones när trummisen Charlie Watts gick bort. Trots sorgen gjorde bandet valet att fortsätta med USA-turnén No Filter efter Charlies bortgång.

Frontmannen Mick Jagger uttalade sig då i en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1:

– Vissa personer sa 'Charlie är död. Ni borde inte göra turnén'. Men grejen med The Rolling Stones, tror jag, är att under hela vår karriär har vi stått ut med motgångar. Vi har haft uppgångar och nedgångar, mest uppgångar för att vara ärlig. Vi har haft motgångar och den här är förmodligen den allra svåraste. Vi bokade turnén och skulle spelat förra året. Vi kunde inte göra det av självklara anledningar, på grund av pandemin, men jag tror att alla i bandet bara tänkte att vi skulle fortsätta. Efter de första spelningarna kändes det verkligen bra. Jag är glad att vi gör det. Jag vet att Charlie skulle vilja att vi gjorde det, och jag tror att publiken vill att vi gör det. Självklart är det annorlunda, och självklart är det ledsamt på så många plan. Men jag menar, du måste bara gå ut där och spela igen. Det gör att du mår bättre. Det är väldigt renande, så jag tror att det är väldigt bra att vi gör det. 

Nu meddelar The Rolling Stones, som bildades redan 1962, att de även kommer att turnera under 2022. Detta för att fira 60 år som band. Turnén Sixty kommer att genomföras i Europa under sommaren och avslutas i Stockholm på Friends Arena den 31 juli. Trummisen Steve Jordan kommer att medverka på alla spelningarna.

– Förlåt att ni fick hålla ut, men nu är väntan är över, säger gitarristen Keith Richards enligt NME och fortsätter:

–  Jag har alltid sagt att det bästa stället för rock and roll är att stå på scen med Stones och att det här året är väldigt speciellt. Ser fram emot att repa med Mick och Ronnie och några vänner, hjulen är satta i rullning. Vi ses alla väldigt snart.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Rolling Stones (@therollingstones)LÄS OCKSÅ: The Rolling Stones slutar att spela välkänd låt live – rädda för misstolkning


ANNONCE