Nyhet

Blur ger ytterligare en arenakonsert

"Jag hoppas innerligt att vi är ett band som kan fylla en sådan arena. Jag vill inte att det ska vara fyra personer och en hund."

Blur har annonserat en andra återföreningsshow på Wembley på grund av "fenomenal efterfrågan". Förra veckan delade bandet detaljer om en engångsspelning i Storbritannien på arenan den 8 juli 2023. Nu spelar de ytterligare en show dagen efter, rapporterar NME.

Sommarens spelningar markerar britpop-ikonernas första liveshow sedan 2015 då de släppte sitt comebackalbum The Magic Whip. Detaljer om andra världsturnédatum är för närvarande okända, förutom ett franskt festivaldatum några dagar före Wembley-showen.

Dave Rowntree, trummis i bandet, berättar för Sky News att han ser fram emot spelningarna:


– Wembley är en av dessa ikoniska platser som i hemlighet finns med på ens bucketlist, men som man låtsas att det inte är. Jag hoppas innerligt att vi är ett band som kan fylla en sådan arena. Jag vill inte att det ska vara fyra personer och en hund.

Trummisen skojade också om att bandet, som bildades 1989, nu är "pinsamma farfäder", men att de ser fram emot att spela hits igen. Samtidigt hintar basisten Alex James också om möjligheten för ny musik för bandet.

LÄS OCKSÅ: "30 skivor på bör kolla in"


ANNONCE