Nyhet

Bruce Springsteen försvarar biljettpriser inför kommande turné

"Varför ska inte pengarna gå till dem som svettas tre timmar per natt för det?"

För några månader sedan anklagades Bruce Springsteen för höga biljettpriser inför hans kommande turné tillsammans med E Street Band. NME rapporterar att vissa biljetter kostade mer än 50 000 kronor styck pågrund av Ticketmasters "dynamiska prissättningsmodell".

Detta system gör det möjligt för biljettsajten att ta ut mer för biljetter när de börjar säljas, med priset som ökar eller minskar beroende på efterfrågan och i linje med vad en "scalper" – någon som säljer biljetter i vinstsyfte – skulle sälja dem för, vilket möjliggör att pengarna går till artisten och det interna teamet.

Rolling Stone frågade Springsteen om kontroversen i en intervju inför hans nya album Only The Strong Survive. Trots att Bossen förklarade att han alltid försökt ta mindre betalt än hans artistkollegor, så ville han nu "göra det alla andra gör".


– Det jag gjort har varit enkelt. Jag sa till människorna runt mig: "gå ut och kolla vad alla andra gör, så tar vi lite mindre betalt än dem". Det var oftast så det gick till, säger Bruce och fortsätter:

– Den här gången sa jag till dem: "hallå, jag är 73 år gammal. Gänget är också där. Jag vill göra det alla andra gör, för mitt folk". Det är det som hände. Det är det de gjorde.

LÄS OCKSÅ: "Ghost vann pris på American Music Awards 2022"


Han erkänner dock att "biljettköp har blivit mycket förvirrande" för både fans och artister.

– Slutsatsen är att de flesta av våra biljetter är helt överkomliga. De är i det överkomliga utbudet. Vi har de biljetter som kommer att gå till det [högre] priset någonstans ändå. Biljettsajten eller någon annan kommer att ta de pengarna. Då känner jag: "varför ska inte pengarna gå till dem som svettas tre timmar per natt för det"?

Han fortsätter:


– Jag vet att det inte var populärt bland vissa fans. Men om det kommer in några klagomål så kan du få dina pengar tillbaka.

Springsteens manager Jon Landau har tidigare tagit upp kritiken och sa till The New York Times följande:

– Oavsett kommentarer om att ett blygsamt antal biljetter kostar 10 000 kronor eller mer, har vårt verkliga genomsnittliga biljettpris legat på 2000 kronor. Jag tror att det idag är ett rimligt pris för att se någon som är allmänt betraktad som en av de allra största artisterna i sin generation.


LÄS OCKSÅ: "En soultanke finare symboliskt än i praktiken"

ANNONCE