Nyhet

Eric Gadd släpper nytt album och åker på miniturné

Albumet, Vykort Från 2000-talet, innehåller både gamla och nya låtar.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har släppt klassiker såsom Bara Himlen Ser På, Do You Believe in Me och Vi Kommer Aldrig Att Förlora. Vintern 2022 är han aktuell med albumet Vykort Från 2000-talet – där åtta aldrig tidigare utgivna låtar och fem låtar från hans tidigare album får plats.

– Jag har skrivit låtar över en lång tid och nu plockat ut det som jag tycker blev mest intressant till den nya skivan. Låtarna reflekterar också den tid dom skrevs inom i sound och samtid. Förhoppningsvis kan man höra året jag skickar en hälsning ifrån, säger Eric Gadd i ett pressmeddelande.

Hittills har Gadd släppt en singel inför kommande album, Jag Vet Ingenting. Du kan lyssna på den här:

I februari beger han sig ut på en miniturné för att fira albumet – den 17 februari spelar han på Nalen i Stockholm och den 18 februari på Storan i Göteborg.

– Det blir en hel del från nya plattan men också gamla godingar, förstås! Gigen blir lite som en gåta eller ett pussel som skall läggas – hur löser jag på bästa sätt den nya favoritlåten live jämfört med plattan? Hur löser jag en gammal hit med en ny sättning? Det är lite som att lösa en ekvation när man får till versioner som till och med blir bättre live.

Biljetter till konserterna på Nalen och Storan finns ute nu på allthingslive.se/artist/eric-gadd.

LÄS OCKSÅ: "Sweden Rock Festival fyller på sin line-up – ytterligare åtta band klara"

ANNONCE