Nyhet

Frontmannen kysser ett fan på scenen – ”Han frågade innan”

Matty Healy har under den senaste tiden uppmärksammats för sin scenshow.

The 1975 är för närvarande på turné i USA och har den senaste tiden fått uppmärksamhet för sin scenshow.

Som ett återkommande segment under konserterna har frontmannen Matty Healy smekt sig själv på en soffa, tagit av sig tröjan och ätit rått kött för att sedan krypa in i en ihålig TV och dyka upp i ny kostym, enligt NME.

I fredags spelade bandet i Las Vegas och Healy valde då att involvera publiken i scenshowen. Under låten Robbers tog han nämligen upp ett fan på scenen och kysste henne på munnen.


Konsertbesökaren ifråga har i efterhand kommenterat händelsen på Twitter, där hon skriver:

”Innan det här går ännu längre vill jag presentera några fakta, jag hade det här på min telefon för att han nämnde ’jag kan bara hångla med er.’ Så jag gjorde det här, han såg det och tog upp mig, HAN FRÅGADE innan han kysste mig! Jag är också vuxen och 24 år gammal.”

Med texten följer en skärmdump från en telefon med texten ”Så, ska vi hångla?.”


Enligt NME ska publiken ha önskat en låt som bandet vägrade spela. Healy ska istället ha sagt ”Jag kan bara hångla med er”, besökaren ska sedan ha visat upp sin fråga och tagits upp på scenen.


Dagen efter upprepades händelsen i San Diego, då Healy kysste ett manligt fan under samma låt, även det delat på Twitter av signaturen ”v”:


När bandet spelade i Dubai 2019 kysste Healy ett manligt fan på scenen, vilket väckte reaktioner eftersom det stred mot Förenade Arabemiratens strikta anti-HBTQ-lagar, enligt NME. Healy kommenterade senare händelsen i en intervju med The Sunday Times, där han bland annat sa:

– Jag kommer givetvis inte att utsätta andra människor för fara, men jag vill vara en allierad för människor som inte har en röst när jag själv råkar ha en stor röst inom popkulturen. Det är fundamentala saker jag står för.

LÄS OCKSÅ: POPSTJÄRNANS TILLTAG VÄCKER FRÅGOR – ÅT RÅTT KÖTT PÅ SCEN


ANNONCE