Nyhet

Här är årets julvärdar på Spotify

Den 1 december är Spotifys julkalender tillbaka. I år leds den av Sofia Dalén, Dada Bozela och Christoffer Nyqvist.

Spotifys årliga tradition bestående av tre folkkära julvärdar som tillsammans med lyssnarna räknar ner varje dag fram till julafton är tillbaka. Kalendern kommer att uppdateras dagligen med ett nytt poddavsnitt från varje julvärd och julmusik anpassad för lyssnaren.

Idag avslöjar Spotify att årets kalender leds av programledaren Sofia Dalén, skådespelaren Dada Bozela och komikern Christoffer Nyqvist.

– Det känns väldigt kul att ha instiftat en årlig tradition i form av vår julkalender som på bara två år har blivit oerhört uppskattad och efterlängtad. I år kommer julkalendern bjuda på en härlig mix av humor, historia och värme i ledning av våra underbara värdar Sofia Dalén, Dada Bozela och Christoffer Nyqvist, säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify.


Sofia Dalén berättar att hon fått sin julklapp tidigt i år:

– Podd är ju det enda formatet som betyder något på riktigt och eftersom julen är den mysigaste högtiden känns det extra ärofyllt att få axla titeln tillsammans med Dada och den absolut yngsta och roligaste vi har i Sverige: Christoffer Nyqvist, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det har varit så kul att få snacka ner nöjesåret 2022 med legendariska gäster som alla är experter på sina områden. Jag ser fram emot att tillsammans med lyssnarna dyka ner i de viktigaste händelserna som har skakat oss i grunden. Julkalendern är ju verkligen stjärnan i toppen av hela det här uppdraget så jag har skyhöga förväntningar på vad som döljer sig bakom luckorna.


Dada Bozela fortsätter:   

– Jag ska berätta riktigt spännande historier i min ljudkalender som är fylld med 24 dagar av brott från historien. Jag hoppas att alla kommer och hänger med mig fram till jul, det blir nice.

Christoffer Nyqvist fyller i:


– Jag har alltid tyckt om historia på hobbynivå och testade att plugga det efter gymnasiet, men det var svårt att prioritera studierna framför standup. Så det här är en bra kompromiss – att få skoja om historia.

I år är det tredje året i rad som Spotifys julkalender går av stapeln och tidigare år har värdar som Mark Levengood, Filip Dikmen, Zeina Mourtada, Petra Mede, Sommarkatt1 och Anders Lundin stått för julpoddandet. 

LÄS OCKSÅ: "Brännbollsyran släpper sina första namn – världsstjärna klar"


ANNONCE